Verkocht Wageningen

Tarthorst 193

€ 275.000,- k.k.

Omschrijving

LET OP: huidige huurders van woningcorporatie De Woningstichting hebben tijdelijk voorrang. Tarthorst 193, 6708 HJ Wageningen; In een rustige woonwijk 'de Tarthorst' gelegen MIDDENWONING met VIER SLAAPKAMERS en een achtertuin gesitueerd op het zuid-westen, grenzend aan een waterpartij. Ook heeft de woning een vrijstaande stenen berging in de directe nabijheid....

lees verder

Kenmerken

 • Status Verkocht
 • Vraagprijs € 275.000,- k.k.
 • Bouwjaar 1977
 • Woonoppervlakte 103m²
 • Aantal kamers 5
Meer kenmerken

Omschrijving

LET OP: huidige huurders van woningcorporatie De Woningstichting hebben tijdelijk voorrang.

Tarthorst 193, 6708 HJ Wageningen;

In een rustige woonwijk ‘de Tarthorst’ gelegen MIDDENWONING met VIER SLAAPKAMERS en een achtertuin gesitueerd op het zuid-westen, grenzend aan een waterpartij. Ook heeft de woning een vrijstaande stenen berging in de directe nabijheid.

De wijk ‘De Tarthorst’ heeft onder andere zijn eigen winkelcentrum waarin onder meer gevestigd zijn een pizzeria, een snackbar, een kaasspeciaalzaak, een kapsalon, een vestiging van Trekpleister, een groenteboer en een grote Jumbo supermarkt.
In de directe omgeving bevinden zich eveneens twee basisscholen, het middelbaar onderwijs, openbaar vervoer, sportgelegenheid ‘de Bongerd’. Maar ook ideaal gelegen ten opzichte van campus WUR.

Woonoppervlakte: circa 103m², inhoud: circa 359 m³, perceeloppervlakte: circa 84 m² (dient nog kadastraal ingemeten te worden), bouwjaar: 1977.

Indeling:
Begane grond: entree, hal met toiletruimte met staand toilet en fonteintje, een meterkast en een trapopgang. Ruime woonkamer met openslaande deur naar de achtertuin gelegen op het zuid-westen. Aansluitend de open keuken welke is voorzien van een eenvoudig recht keukenblok in een lichte kleurstelling en aansluiting voor wasapparatuur.

Eerste verdieping: overloop met toegang tot een slaapkamer aan de achterzijde, een badkamer, een berging en een zolder-/slaapkamer aan de voorzijde. De zolder-/slaapkamer aan de voorzijde heeft met een klein dakraam en toegang tot de ruimte met c.v.-opstelling. Vanuit deze zolder-/slaapkamers zijn nog twee slaapkamers aan de achterzijde bereikbaar. De drie slaapkamers aan de achterzijde hebben toegang tot het balkon over de volle breedte van de woning. De badkamer is voorzien van een douchehoek, wastafel, toilet en heeft een dakraam.

Bijzonderheden:
– Middenwoning gelegen in een rustige woonwijk;
– Ruime en lichte woonkamer met openslaande deur naar de achtertuin, gelegen op het zuid-westen;
– Vier slaapkamers waardoor een ideale gezinswoning;
– In de directe nabijheid is een vrijstaande stenen berging aanwezig voorzien van elektra;
– Verwarming en warm water middels een HR combi-ketel, merk: Remeha uit 2008;
– De woning is voorzien van dubbel glas;
– Energielabel C. geldig tot 21-10-2029;
– Gelegen op steenworp afstand van winkelcentrum ‘De Tarthorst’ en diverse basisscholen;
– Aanvaarding: in overleg.

—–

BELANGRIJKE INFORMATIE
Deze woning maakt deel uit van een uitpondproject.
Uitponden wil zeggen: het verkopen van een huurwoning die leegstaat.
Dus als een huurder vertrekt, kan de woningcorporatie ervoor kiezen de huurwoning te verkopen.

Hierdoor hebben huidige huurders van woningcorporatie De Woningstichting tijdelijk voorrang!

Ben je geïnteresseerd in deze koopwoning en huur je momenteel een woning van De Woningstichting dan heb je voorrang.

Waar moet je als huurder van De Woningstichting aan voldoen?
• Je moet als huurder van De Woningstichting een zelfstandige woning die je momenteel huurt van De Woningstichting achterlaten.
• Dit geldt voor huurders van een eengezinswoning maar ook van een appartement van De Woningstichting.
Dit geldt niet voor een inwonende huurder. Woon je in een huurwoning van De Woningstichting maar ben je inwonend en laat je dus geen woning achter dan heb je géén voorrang maar kun je wel een afspraak plannen na de termijn van 3 weken.

De termijn
Je kan als huurder van De Woningstichting, en je voldoet aan de genoemde criteria, tot uiterlijk 3 weken na de start verkoop profiteren van dit voordeel. Deze termijn loopt af op 27 september 2023.
Daarna kunnen de overige geïnteresseerden die geen woning huren én achterlaten van De Woningstichting een bezichtigingsafspraak met de makelaar plannen. Definitieve verkoopgunning en toewijzing zal plaatsvinden door De Woningstichting en is afhankelijk van de huishoudsamenstelling en de woonduur van de huurder van De Woningstichting.

Wat is je voordeel?
• Je hebt voorrang met het inplannen van een bezichtigingsafspraak die je maakt met de verkopend makelaar “Barten Tiemessen NVM Makelaars”;
• Zodra de termijn van 3 weken voorbij is verloopt deze voorrang en kunnen de overige geïnteresseerden die geen woning huren én achterlaten van De Woningstichting een bezichtigingsafspraak plannen;
• Definitieve verkoopgunning en toewijzing zal plaatsvinden door De Woningstichting en is afhankelijk van de huishoudsamenstelling en de woonduur van de huurder van De Woningstichting.

—–

De woning maakt deel uit van het verkoopprogramma van de Woningstichting te Wageningen;
• Genoemde koopsom is een vaste prijs, onderhandelingen zijn derhalve niet mogelijk.
• In de koopovereenkomst wordt een zelfbewoningsplichtartikel opgenomen.
• De eigendomsoverdracht zal plaatsvinden bij projectnotaris: Smit & Moormann notariaat te Wageningen.
• Aanvaarding: uiterlijk 10 weken na mondelinge overeenstemming.

• Artikel Zelfbewoningplicht en anti-speculatiebeding:
Koper verklaart jegens verkoper t.w.; de Woningstichting te Wageningen, middels ondertekening van onderhavige koopovereenkomst het door verkoper t.w.; de Woningstichting te Wageningen, aan koper verkochte registergoed voor eigen bewoning en eigen gebruik aan te kopen en te gebruiken en voor eigen bewoning te blijven gebruiken / in eigen gebruik te houden zolang koper eigenaar is van het hierbij door verkoper t.w.; de Woningstichting te Wageningen, aan koper verkochte registergoed. Koper mag de woning dus niet verhuren of op een andere manier in gebruik geven aan andere personen of bedrijven. Deze zelfbewoningsplicht geldt voor een maximale periode van 5 jaar na het ondertekenen van het koopcontract. Op het moment dat Koper de woning binnen deze termijn verkoopt en levert aan een ander is hij een boete verschuldigd van € 50.000,-. Koper is bekend met het feit dat de zelfbewoningsplicht door verkoper t.w.; de Woningstichting te Wageningen aan koper wordt opgelegd om niet- en oneigenlijk gebruik van het hierbij verkochte registergoed tegen te gaan. Bewoning door eerstegraads bloed- of aanverwanten van de koper is materieel gelijkgesteld aan eigen bewoning. Onder een eerstegraads familielid wordt verstaan: zowel bloedverwantschap in de eerste graad namelijk de (adoptie)ouder(s) en (adoptie)kinderen, als aanverwantschap in de eerste graad, zoals de (adoptie)ouder(s) van de partner, de (adoptie)kind(eren) van de partner en de partner van de (adoptie)kinderen (schoonzoon of schoondochter).

• Artikel Niet zelf-bewoningsclausule / Feitelijk gebruik:
Koper is ermee bekend dat verkoper het verkochte nooit zelf feitelijk heeft gebruikt en dat verkoper derhalve koper niet kan informeren over eigenschappen respectievelijk gebreken aan het verkochte waarvan verkoper op de hoogte zou kunnen zijn geweest als hij het verkochte zelf feitelijk had gebruikt. In verband hiermee zijn partijen, in afwijking van artikel 6.3. van deze koopakte en artikel 7:17 lid 1 en 2 BW, overeengekomen dat dergelijke eigenschappen respectievelijk gebreken voor rekening en risico van koper komen en dat hier bij de vaststelling van de koopsom rekening mee is gehouden. Koper vrijwaart verkoper voor alle eventuele aanspraken van derden.’’

• Artikel Ouderdomsclausule:
Het is koper bekend dat de onroerende zaak oorspronkelijk gebouwd is in 1977, hetgeen betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen. In afwijking van artikel 6.3. van deze koopakte en artikel 7:17 lid 1 en 2 BW komt het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en bijzonder gebruik en het eventueel anderszins niet-beantwoorden van de zaak aan de overeenkomst voor rekening en risico van koper.

• Artikel Asbest:
In de onroerende zaak kunnen asbesthoudende stoffen/materialen aanwezig zijn. Indien deze worden verwijderd dienen door koper maatregelen en voorzieningen te worden getroffen die de wetgeving voorschrijft. Koper verklaart met deze wetgeving bekend te zijn en aanvaardt alle aansprakelijkheid en gevolgen die uit de aanwezigheid van asbest en/of de verwijdering van asbest uit de onroerende zaak kan voortvloeien. In afwijking van artikel 6.3. van deze koopakte en artikel 7:17 lid 1 en 2 BW komt het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en bijzonder gebruik en het eventueel anderszins niet-beantwoorden van de zaak aan de overeenkomst als gevolg van de aanwezigheid van enig asbest in welke samenstelling en/of op welke plaats dan ook voor rekening en risico van koper. Bij het vaststellen van de koopsom is hier rekening mee gehouden. (Zie voorts asbestinventarisatie-rapport)

• Artikel Meetinstructies
De oppervlakte van de woning is opgemeten aan de hand van de (BBMI) Meetinstructie. Deze meetinstructie is een afgeleide van de NEN2580. De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruikersoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. De oppervlakte is een indicatie en de juistheid ervan wordt niet gegarandeerd. Koper is in de gelegenheid gesteld de woning en het perceel na te meten.

* Disclaimer
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

* Koperonderzoeksplicht
Barten Tiemessen NVM Makelaars B.V. heeft de opdracht tot verkoop van het onderhavige object. Hoewel gestreefd is naar een zo nauwkeurig mogelijke inventarisatie van de beschikbare gegevens, moet er van uitgegaan worden dat het bovenstaande slechts indicatief is. De gegevens (bedragen, jaartallen, omschrijvingen etc) zijn soms verkregen door mondelinge informatie, soms zijn ze vanuit het geheugen opgediept. De koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem van belang zijn en kan zich nimmer beroepen op onbekendheid met feiten die hij zelf had kunnen waarnemen of die kenbaar waren uit de openbare registers of die bekend zijn bij de administrateur van een Vereniging van Eigenaars. Desgewenst kan koper zich laten begeleiden door een adviseur of een bouwkundige bij de aankoop. Indien het object een appartementsrecht betreft, raden wij u aan, vóór de aankoop contact op te nemen met de administrateur van de Vereniging van Eigenaars, teneinde een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de solvabiliteit van de vereniging.

Kenmerken

 • Status Verkocht
 • Vraagprijs € 275.000,- k.k.
 • Aanvaarding In overleg

Bouwvorm

 • Bouwvorm Bestaande bouw
 • Bouwjaar 1977
 • Ligging Aan rustige weg, in woonwijk, beschutte ligging

Indeling

 • Woonoppervlakte 103m2
 • Inhoud 359m3
 • Aantal kamers 5
 • Aantal woonlagen 2
 • Perceeloppervlakte 307m2

Energie

 • Energieklasse C
 • Energie einddatum 10-21-2029
 • Warmwater Cv ketel
 • Verwarming Cv ketel
 • Bouwjaar C.V.-Ketel 2008
 • Combiketel Ja
 • Brandstof Gas
 • Eigendom Eigendom

Buitenruimte

 • Tuin Achtertuin, voortuin
 • Hoofdtuin Achtertuin
 • Oppervlakte hoofdtuin 35m2 (7.0m bij 5.0m)
 • Ligging hoofdtuin Zuidwest

Bergruimte

 • Schuur / Berging

Parkeergelegenheid

 • Garage Geen garage

Brochure

close

Reageren op deze woning

Afspraak maken

  Tarthorst 193, Wageningen

  Geïnteresseerd geraakt?

  Wacht niet langer en plan direct een bezichtiging met ons in. U kunt ons tijdens kantooruren bereiken op 0317 - 422600 of stuur een e-mail naar info@barten- tiemessen.nl

  reageer op deze woning