Verkocht Wageningen

Diedenweg 73 -II

€ 275.000,- k.k.

Omschrijving

Diedenweg 73 -II, 6706 CJ Wageningen; Op een hele mooie locatie aan de rand van Wageningen met bijzonder mooi uitzicht op het prachtige landschap van de Wageningse Eng ligt dit leuke VIERKAMER HOEK APPARTEMENT. Dit appartement is gelegen op de bovenste woonlaag, heeft de beschikking over twee bergingen in de...

lees verder

Kenmerken

 • Status Verkocht
 • Vraagprijs € 275.000,- k.k.
 • Bouwjaar 1954
 • Woonoppervlakte 63m²
 • Aantal kamers 4
Meer kenmerken

Omschrijving

Diedenweg 73 -II, 6706 CJ Wageningen;

Op een hele mooie locatie aan de rand van Wageningen met bijzonder mooi uitzicht op het prachtige landschap van de Wageningse Eng ligt dit leuke VIERKAMER HOEK APPARTEMENT.
Dit appartement is gelegen op de bovenste woonlaag, heeft de beschikking over twee bergingen in de onderbouw en een balkon aan de voor- en achterzijde. Bovendien is het prachtige bosrijke wandelgebied binnen handbereik.

Netto woonoppervlakte: ca. 63 m², bouwkundige inhoud: ca. 210 m³, bouwjaar 1954.

Indeling: Entree, hal met meterkast en vaste kast, eenvoudig toilet met fonteintje, lichte woonkamer (ca. 16 m²) met raam in de zijgevel, prachtig uitzicht op de Wageningse Eng en toegang tot het balkon aan de voorzijde. De woonkamer is door middel van een schuifdeur gescheiden van de eetkamer. De eetkamer (ca. 13 m²) heeft ook een prachtig uitzicht op de Wageningse Eng en is voorzien van een praktische vaste kast. Ruime slaapkamer (ca. 10 m²) met vaste kast en met toegang tot de badkamer. De badkamer is uitgevoerd met lichte tegels en is voorzien van een speels wastafelmeubel en een grote inloopdouche. Dichte keuken met toegang tot het balkon aan de achterzijde (Westen) en voorzien van een lichte keukenopstelling met inbouwapparatuur, te weten: koel-/vriescombinatie, oven, vaatwasser en gasfornuis met een afzuigkap. In de keuken bevindt zich de aansluiting voor de wasapparatuur. Tweede slaapkamer (ca. 7,50 m²).

Bijzonderheden:
– Een mooi en licht appartement;
– Het appartement is grotendeels voorzien een houten vloer;
– Sfeervolle woonkamer met schuifdeur naar gezellige eetkamer;
– Twee slaapkamers;
– Verwarming via een C.V.-combiketel Vaillant, bouwjaar 2011;
– Voorzien van dubbele beglazing;
– Servicekosten bedragen thans € 249,04 per maand (verhoogd per 01-01-2024 ivm opbouwen reserves voor toekomstige verduurzaming);
– Energielabel E, geldig tot 10 september 2025;
– Een praktische keuken met inbouwapparatuur en aansluiting wasapparatuur;
– Fantastisch uitzicht op het landschap van de Wageningse Eng.

Belangrijke informatie:

* Warmtenet oost Wageningen
Overstap naar duurzame warmte. Deze woning ligt in de wijk Benedenbuurt en er wordt naar verwachting in 2024 of 2025 een warmtenet aangelegd om helemaal van het aardgas af te (kunnen) gaan. Informatie hierover is te vinden op de website cooperatiewow.nl.
Coöperatie Warmtenet Oost Wageningen (WOW) maakt zich sterk om een warmtenet te realiseren in de Benedenbuurt; om zo de wijk duurzaam van warmte te voorzien. Dit houdt in dat deze woning de mogelijkheid heeft om over een paar jaar van het gas af te gaan.

Warmtebedrijf WOW
Hét grote project van coöperatie WOW is het warmtenet voor de Benedenbuurt. Samen met de gemeente en met warmteleverancier Kelvin is – als resultaat van een uitgebreid en zorgvuldig traject – een warmtebedrijf opgericht en een aanbod uitgewerkt. Door klant te worden van warmtebedrijf WOW kun je in één keer over op duurzame warmte. Financieel aantrekkelijk en zonder dat je er zelf veel voor hoeft uit te zoeken.

* Opkoopbescherming:
Het appartement is gelegen in de Benedenbuurt, hier is de opkoopbescherming is van toepassing.
Per 17 februari 2022 voert de gemeente Wageningen een opkoopbescherming in. Dit betekent dat een woning niet mag worden gekocht om daarna te verhuren. Wie de woning koopt, moet hier in principe zelf in gaan wonen (zelfbewoningsplicht). De opkoopbescherming geldt niet voor alle wijken in Wageningen en ook niet voor alle prijsklassen. Het geldt alleen voor huizen met een WOZ-waarde minder dan € 355.000 (NHG-waardegrens) in de wijken: Binnenstad/Centrum, Boven- en Benedenbuurt, De Buurt-West en de Nude.

De landelijke Opkoopwet verplicht gemeenten een aantal uitzonderingen te maken. Deze maken het toch mogelijk de koopwoning te verhuren. Deze uitzonderingen zijn:

– Verhuur aan 1e of 2e graad familieleden. Bijvoorbeeld uw zoon of dochter. Of broer of kleinkind.
– Verhuur voor maximaal 1 jaar als u zelf al 12 maanden of langer in de woning woont. Bijvoorbeeld als u een jaar naar het buitenland gaat.
– Verhuur van woonruimte die zich bevindt in een winkel, kantoor of bedrijfsruimte.

Als uw situatie zo’n uitzondering is, kunt u via deze website van de gemeente Wageningen een vergunning aanvragen. (vergunning tijdelijke verhuur van woning (opkoopwet) aanvragen).
Wij verwijzen u naar de website van de gemeente Wageningen voor meer informatie.

* Artikel Ouderdomsclausule:
Het is koper bekend dat de onroerende zaak oorspronkelijk gebouwd is in 1954, hetgeen betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen. In afwijking van artikel 6.3. van deze koopakte en artikel 7:17 lid 1 en 2 BW komt het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en bijzonder gebruik en het eventueel anderszins niet-beantwoorden van de zaak aan de overeenkomst voor rekening en risico van koper.

*Artikel Meetinstructies
De oppervlakte van de woning is opgemeten aan de hand van de (BBMI) Meetinstructie. Deze meetinstructie is een afgeleide van de NEN2580. De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruikersoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. De oppervlakte is een indicatie en de juistheid ervan wordt niet gegarandeerd. Koper is in de gelegenheid gesteld de woning en het perceel na te meten.

* Artikel Asbest:
In de onroerende zaak kunnen asbesthoudende stoffen/materialen aanwezig zijn. Indien deze worden verwijderd dienen door koper maatregelen en voorzieningen te worden getroffen die de wetgeving voorschrijft. Koper verklaart met deze wetgeving bekend te zijn en aanvaardt alle aansprakelijkheid en gevolgen die uit de aanwezigheid van asbest en/of de verwijdering van asbest uit de onroerende zaak kan voortvloeien. In afwijking van artikel 6.3. van deze koopakte en artikel 7:17 lid 1 en 2 BW komt het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en bijzonder gebruik en het eventueel anderszins niet-beantwoorden van de zaak aan de overeenkomst als gevolg van de aanwezigheid van enig asbest in welke samenstelling en/of op welke plaats dan ook voor rekening en risico van koper. Bij het vaststellen van de koopsom is hier rekening mee gehouden.

* Koperonderzoeksplicht
Barten Tiemessen NVM Makelaars B.V. heeft de opdracht tot verkoop van het onderhavige object. Hoewel gestreefd is naar een zo nauwkeurig mogelijke inventarisatie van de beschikbare gegevens, moet er van uitgegaan worden dat het bovenstaande slechts indicatief is. De gegevens (bedragen, jaartallen, omschrijvingen etc) zijn soms verkregen door mondelinge informatie, soms zijn ze vanuit het geheugen opgediept. De koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem van belang zijn en kan zich nimmer beroepen op onbekendheid met feiten die hij zelf had kunnen waarnemen of die kenbaar waren uit de openbare registers of die bekend zijn bij de administrateur van een Vereniging van Eigenaars. Desgewenst kan koper zich laten begeleiden door een adviseur of een bouwkundige bij de aankoop. Indien het object een appartementsrecht betreft, raden wij u aan, vóór de aankoop contact op te nemen met de administrateur van de Vereniging van Eigenaars, teneinde een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de solvabiliteit van de vereniging.

*Disclaimer
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Kenmerken

 • Status Verkocht
 • Vraagprijs € 275.000,- k.k.
 • Aanvaarding In overleg

Bouwvorm

 • Soort appartement Portiekflat
 • Bouwvorm Bestaande bouw
 • Bouwjaar 1954
 • Ligging Aan drukke weg, vrij uitzicht, landelijk gelegen

Indeling

 • Woonoppervlakte 63m2
 • Inhoud 210m3
 • Aantal kamers 4
 • Aantal woonlagen 1

Energie

 • Energieklasse E
 • Energie einddatum 09-10-2025
 • Isolatie Dubbel glas
 • Warmwater Cv ketel
 • Verwarming Cv ketel
 • Bouwjaar C.V.-Ketel 2011
 • Combiketel Ja
 • Brandstof Gas
 • Eigendom Eigendom

Buitenruimte

 • Tuin Geen tuin

Bergruimte

 • Schuur / Berging

Parkeergelegenheid

 • Garage Geen garage

Brochure

close

Reageren op deze woning

Afspraak maken

  Diedenweg 73-II, Wageningen

  Geïnteresseerd geraakt?

  Wacht niet langer en plan direct een bezichtiging met ons in. U kunt ons tijdens kantooruren bereiken op 0317 - 422600 of stuur een e-mail naar info@barten- tiemessen.nl

  reageer op deze woning