Verkocht onder voorbehoud Wageningen

Diedenweg 117 II

€ 289.000,- k.k.

Omschrijving

Diedenweg 117 -II, 6706 CM Wageningen; Op een prachtige locatie aan de rand van Wageningen met een schitterend uitzicht over het prachtige landschap van de Wageningse Eng ligt dit DRIEKAMERAPPARTEMENT (oorspronkelijk vierkamer) op de derde, en tevens bovenste, woonlaag. Het appartement heeft een eigen berging in de onderbouw en een...

lees verder

Kenmerken

 • Status Onder voorbehoud verkocht
 • Vraagprijs € 289.000,- k.k.
 • Bouwjaar 1955
 • Woonoppervlakte 64m²
 • Aantal kamers 3
Meer kenmerken

Omschrijving

Diedenweg 117 -II, 6706 CM Wageningen;

Op een prachtige locatie aan de rand van Wageningen met een schitterend uitzicht over het prachtige landschap van de Wageningse Eng ligt dit DRIEKAMERAPPARTEMENT (oorspronkelijk vierkamer) op de derde, en tevens bovenste, woonlaag. Het appartement heeft een eigen berging in de onderbouw en een balkon aan de voor- en achterzijde, en is op korte afstand gelegen van de Wageningse bossen. Ook het stadscentrum van Wageningen is op korte afstand bereikbaar.

Woonoppervlakte: circa 64 m², bouwkundige inhoud: circa 207 m³, bouwjaar 1955.

Indeling: entree, hal met bergkast en toilet met fonteintje. De ruime en lichte woonkamer heeft een prachtig uitzicht over de Wageningse Eng, is voorzien van een praktische inbouwkast en geeft toegang tot het balkon aan de voorzijde. Ruime slaapkamer aan de achterzijde met schuifkastenwand en toegang tot de badkamer. De badkamer (2023) is voorzien van een douchehoek, een wastafelmeubel met lades en aansluitingen voor de wasmachine. De dichte keuken met toegang tot het balkon aan de achterzijde is voorzien van een rechte keukenopstelling met diverse (recent vernieuwde) inbouwapparatuur, te weten: een oven, koelkast, vaatwasser, inductie kookplaat en een afzuigkap. De tweede slaapkamer is eveneens aan de achterzijde gesitueerd.

Bijzonderheden:
– Prachtig uitzicht over de Wageningse Eng;
– Een karakteristiek en licht appartement;
– De ruime woonkamer is voorzien van een praktische inbouwkast;
– Elektrische zonwering (screens) aan de voorzijde;
– Elektrisch zonnescherm bij het balkon aan de achterzijde;
– Elektrische rolluiken achter slaapkamer;
– Balkon aan de voorzijde, en aan de achterzijde van het complex;
– Verwarming en warm water middels C.V.-gas combiketel Nefit, bouwjaar 2007;
– Gedeeltelijk voorzien van dubbele beglazing;
– Servicekosten bedragen thans € 143,39 per maand;
– Voorzieningen als scholen, winkels, WUR Campus, uitvalswegen en centrum zijn op korte afstand gelegen;
– Op loopafstand van prachtig wandelgebied ” de Wageningse Eng” en de bossen;
– Aanvaarding: in overleg.

Belangrijke informatie:

* Warmtenet oost Wageningen
Overstap naar duurzame warmte. Deze woning ligt in de wijk Benedenbuurt en er wordt naar verwachting in 2024 of 2025 een warmtenet aangelegd om helemaal van het aardgas af te (kunnen) gaan. Informatie hierover is te vinden op de website cooperatiewow.nl.
Coöperatie Warmtenet Oost Wageningen (WOW) maakt zich sterk om een warmtenet zonder winstoogmerk te realiseren in de Benedenbuurt; om zo de wijk duurzaam van warmte te voorzien. Dit houdt in dat deze woning de mogelijkheid heeft om over een paar jaar van het gas af te gaan.

Warmtebedrijf WOW
Hét grote project van coöperatie WOW is het warmtenet voor de Benedenbuurt. Samen met de gemeente en met warmteleverancier Kelvin is – als resultaat van een uitgebreid en zorgvuldig traject – een warmtebedrijf opgericht en een aanbod uitgewerkt. Als lid en klant van warmtebedrijf WOW kun je in één keer over op duurzame warmte. Financieel aantrekkelijk en zonder dat je er zelf veel voor hoeft uit te zoeken.

* Opkoopbescherming:
Per 17 februari 2022 voert de gemeente Wageningen een opkoopbescherming in. Dit betekent dat een woning niet mag worden gekocht om daarna te verhuren. Wie de woning koopt, moet hier in principe zelf in gaan wonen (zelfbewoningsplicht). De opkoopbescherming geldt niet voor alle wijken in Wageningen en ook niet voor alle prijsklassen. Het geldt alleen voor huizen met een WOZ-waarde minder dan € 435.000 (NHG-waardegrens) in de wijken: – Binnenstad/Centrum
– Boven- en Benedenbuurt
– De Buurt-West
– Nude

De landelijke Opkoopwet verplicht gemeenten een aantal uitzonderingen te maken. Deze maken het toch mogelijk de koopwoning te verhuren. Deze uitzonderingen zijn:
– Verhuur aan 1e of 2e graad familieleden. Bijvoorbeeld uw zoon of dochter. Of broer of kleinkind.
– Verhuur voor maximaal 1 jaar als u zelf al 12 maanden of langer in de woning woont. Bijvoorbeeld als u een jaar naar het buitenland gaat.
– Verhuur van woonruimte die zich bevindt in een winkel, kantoor of bedrijfsruimte.

Als uw situatie zo’n uitzondering is, kunt u via deze website van de gemeente Wageningen een vergunning aanvragen. (vergunning tijdelijke verhuur van woning (opkoopwet) aanvragen).
Wij verwijzen u naar de website van de gemeente Wageningen voor meer informatie.

* Artikel Ouderdomsclausule:
Het is koper bekend dat de onroerende zaak oorspronkelijk gebouwd is in 1955, hetgeen betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen. In afwijking van artikel 6.3. van deze koopakte en artikel 7:17 lid 1 en 2 BW komt het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en bijzonder gebruik en het eventueel anderszins niet-beantwoorden van de zaak aan de overeenkomst voor rekening en risico van koper.

* Artikel Meetinstructies
De oppervlakte van de woning is opgemeten aan de hand van de (BBMI) Meetinstructie. Deze meetinstructie is een afgeleide van de NEN2580. De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruikersoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. De oppervlakte is een indicatie en de juistheid ervan wordt niet gegarandeerd. Koper is in de gelegenheid gesteld de woning en het perceel na te meten.

* Artikel Asbest:
In de onroerende zaak kunnen asbesthoudende stoffen/materialen aanwezig zijn. Indien deze worden verwijderd dienen door koper maatregelen en voorzieningen te worden getroffen die de wetgeving voorschrijft. Koper verklaart met deze wetgeving bekend te zijn en aanvaardt alle aansprakelijkheid en gevolgen die uit de aanwezigheid van asbest en/of de verwijdering van asbest uit de onroerende zaak kan voortvloeien. In afwijking van artikel 6.3. van deze koopakte en artikel 7:17 lid 1 en 2 BW komt het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en bijzonder gebruik en het eventueel anderszins niet-beantwoorden van de zaak aan de overeenkomst als gevolg van de aanwezigheid van enig asbest in welke samenstelling en/of op welke plaats dan ook voor rekening en risico van koper. Bij het vaststellen van de koopsom is hier rekening mee gehouden.

* Koperonderzoeksplicht
Barten Tiemessen NVM Makelaars B.V. heeft de opdracht tot verkoop van het onderhavige object. Hoewel gestreefd is naar een zo nauwkeurig mogelijke inventarisatie van de beschikbare gegevens, moet er van uitgegaan worden dat het bovenstaande slechts indicatief is. De gegevens (bedragen, jaartallen, omschrijvingen etc) zijn soms verkregen door mondelinge informatie, soms zijn ze vanuit het geheugen opgediept. De koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem van belang zijn en kan zich nimmer beroepen op onbekendheid met feiten die hij zelf had kunnen waarnemen of die kenbaar waren uit de openbare registers of die bekend zijn bij de administrateur van een Vereniging van Eigenaars. Desgewenst kan koper zich laten begeleiden door een adviseur of een bouwkundige bij de aankoop. Indien het object een appartementsrecht betreft, raden wij u aan, vóór de aankoop contact op te nemen met de administrateur van de Vereniging van Eigenaars, teneinde een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de solvabiliteit van de vereniging.

* Disclaimer
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Kenmerken

 • Status Onder voorbehoud verkocht
 • Vraagprijs € 289.000,- k.k.
 • Aanvaarding In overleg

Bouwvorm

 • Soort appartement Portiekflat
 • Bouwvorm Bestaande bouw
 • Bouwjaar 1955
 • Ligging In woonwijk, vrij uitzicht

Indeling

 • Woonoppervlakte 64m2
 • Inhoud 207m3
 • Aantal kamers 3
 • Aantal woonlagen 1

Energie

 • Energieklasse F
 • Energie einddatum 11-30-2031
 • Isolatie Dakisolatie, gedeeltelijk dubbel glas
 • Warmwater Cv ketel
 • Verwarming Cv ketel
 • Bouwjaar C.V.-Ketel 2007
 • Combiketel Ja
 • Brandstof Gas
 • Eigendom Eigendom

Buitenruimte

 • Tuin Geen tuin

Parkeergelegenheid

 • Garage Geen garage

Brochure

close

Reageren op deze woning

Afspraak maken

  Diedenweg 117II, Wageningen

  Geïnteresseerd geraakt?

  Wacht niet langer en plan direct een bezichtiging met ons in. U kunt ons tijdens kantooruren bereiken op 0317 - 422600 of stuur een e-mail naar info@barten- tiemessen.nl

  reageer op deze woning