Verkocht Wageningen

Spijk 11

€ 205.000,- k.k.

Omschrijving

Spijk 11, 6701 DT Wageningen; Een unieke kans om te wonen op een fantastische plek midden in het centrum van Wageningen, direct aan de stadsgracht. Deze charmante hoekwoning is gelegen aan een van de mooiste straten van het centrum, deze is doodlopend dus u heeft praktisch geen autoverkeer voor de...

lees verder

Kenmerken

 • Status Verkocht
 • Vraagprijs € 205.000,- k.k.
 • Bouwjaar 1906
 • Woonoppervlakte 87m²
 • Aantal kamers 3
Meer kenmerken

Omschrijving

Spijk 11, 6701 DT Wageningen;

Een unieke kans om te wonen op een fantastische plek midden in het centrum van Wageningen, direct aan de stadsgracht. Deze charmante hoekwoning is gelegen aan een van de mooiste straten van het centrum, deze is doodlopend dus u heeft praktisch geen autoverkeer voor de deur.
De woning zelf is gedateerd en dient volledig gemoderniseerd te worden. Daarbij kunt u deze geheel aanpassen aan uw eigen smaak en wensen.

Kortom: een bijzondere woning op een historische locatie op loopafstand van al het goede dat Wageningen te bieden heeft!

Bouwjaar: 1906, Woonoppervlak: 87 m², Inhoud 323 m³, Perceeloppervlakte ca. 100 m² (perceel dient nog uitgemeten te worden).

Indeling
Begane grond:
Entree/hal met meterkast en trapopgang naar de verdieping. Ruime woonkamer met aan de voorzijde uitzicht op de stadsgracht. Aansluitend de dichte keuken met eenvoudig aanrechtblok. Tevens heeft u vanuit de woonkamer toegang tot de tussenhal met toiletruimte en toegang tot de tuin.

1e Verdieping:
Overloop met toegang tot 2 slaapkamers en de badkamer. De grootste kamer is gelegen aan de voorzijde en is eventueel op te delen in 2 kamers. Op de andere slaapkamer is de opstelling voor de C.V. gas combi-ketel gesitueerd.
De badkamer is voorzien van een toilet en douchegelegenheid.

Na 34 jaar is het Mini-Dierenpark verhuisd van Duivendaal naar een prachtige nieuwe locatie in een mooi stukje oud Wageningen aan het Spijk nr. 13. Het Mini-Dierenpark heeft ook een nieuwe naam gekregen “Stadsboerderij Wageningen”.
De Stadsboerderij is nog volop in ontwikkeling. Het pand een oude boerderij is met zorg gerenoveerd door de Woningstichting en zoveel mogelijk in de oude staat teruggebracht.

De woning maakt deel uit van het verkoopprogramma van de Woningstichting te Wageningen;
– De koopovereenkomst zal worden opgemaakt conform het model van de NVM (2018);
– In de koopovereenkomst wordt een zelfbewoningsartikel, een niet- bewonersclausule, een asbestclausule, een toelichtingsclausule NEN2580, en een ouderdomsclausule opgenomen;
– Maatvoeringen en getoonde plattegronden zijn indicatief;
– De kadastrale uitmeting van het perceel dient nog plaats te vinden. De werkelijke grootte van het perceel zal blijken na kadastrale uitmeting. De kosten voor de kadastrale uitmeting zijn voor rekening van verkoper;
– De eigendomsoverdracht zal plaatsvinden bij projectnotaris: Smit & Moormann notariaat te Wageningen;
– Aanvaarding: uiterlijk 10 weken na mondelinge overeenstemming;

Er is door De Woningstichting opdracht gegeven om de Japanse Duizendknoop in de tuin te laten verwijderen door een gespecialiseerd bedrijf. Aan de kopers wordt geadviseerd om dit in de toekomst te herhalen.

Er is in opdracht van de verkoper een bodemonderzoek uitgevoerd.
Uit de resultaten blijkt dat de licht verhoogde concentraties in de grond en het grondwater geven vanuit de Wet bodembescherming geen noodzaak voor het uitvoeren van nader onderzoek en/of het treffen van sanerende maatregelen en vormen in milieuhygiënische zin geen belemmering voor het huidig of toekomstig gebruik.
Asbest is niet aangetoond.
Het rapport van dit onderzoek is op te vragen via ons kantoor.

*artikel Zelfbewoningplicht
Koper verklaart jegens verkoper t.w.; de Woningstichting te Wageningen, middels ondertekening van onderhavige koopovereenkomst het door verkoper t.w.; de Woningstichting te Wageningen, aan koper verkochte registergoed voor eigen bewoning en eigen gebruik aan te kopen en te gebruiken en voor eigen bewoning te blijven gebruiken / in eigen gebruik te houden zolang koper eigenaar is van het hierbij door verkoper t.w.; de Woningstichting te Wageningen, aan koper verkochte registergoed. Deze zelfbewoningsplicht geldt voor een maximale periode van 5 jaar na het ondertekenen van het koopcontract. Koper is bekend met het feit dat de zelfbewoningplicht door verkoper t.w.; de Woningstichting te Wageningen aan koper wordt opgelegd om niet- en oneigenlijk gebruik van het hierbij verkochte registergoed tegen te gaan. Bewoning door eerstegraads bloed- of aanverwanten van de koper is materieel gelijkgesteld aan eigen bewoning. Onder een eerstegraads familielid wordt verstaan: zowel bloedverwantschap in de eerste graad namelijk de (adoptie)ouder(s) en (adoptie)kinderen, als aanverwantschap in de eerste graad, zoals de (adoptie)ouder(s) van de partner, de (adoptie)kind(eren) van de partner en de partner van de (adoptie)kinderen (schoonzoon of schoondochter).

artikel Niet zelf-bewoningsclausule
Koper is ermee bekend dat verkoper het verkochte nooit zelf feitelijk heeft gebruikt en dat verkoper derhalve koper niet kan informeren over eigenschappen respectievelijk gebreken aan het verkochte waarvan verkoper op de hoogte zou kunnen zijn geweest als hij het verkochte zelf feitelijk had gebruikt. In verband hiermee zijn partijen, in afwijking van artikel 6.3. van deze koopakte en artikel 7:17 lid 1 en 2 BW, overeengekomen dat dergelijke eigenschappen respectievelijk gebreken voor rekening en risico van koper komen en dat hier bij de vaststelling van de koopsom rekening mee is gehouden. Koper vrijwaart verkoper voor alle eventuele aanspraken van derden.’’

artikel Asbest
6.4.3.1. In de onroerende zaak kunnen asbesthoudende stoffen/materialen aanwezig zijn. Indien deze worden verwijderd dienen door koper maatregelen en voorzieningen te worden getroffen die de wetgeving voorschrijft. Koper verklaart met deze wetgeving bekend te zijn en aanvaardt alle aansprakelijkheid en gevolgen die uit de aanwezigheid van asbest en/of de verwijdering van asbest uit de onroerende zaak kan voortvloeien. In afwijking van artikel 6.3. van deze koopakte en artikel 7:17 lid 1 en 2 BW komt het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en bijzonder gebruik en het eventueel anderszins niet-beantwoorden van de zaak aan de overeenkomst als gevolg van de aanwezigheid van enig asbest in welke samenstelling en/of op welke plaats dan ook voor rekening en risico van koper. Bij het vaststellen van de koopsom is hier rekening mee gehouden.

artikel Toelichtingsclausule NEN 2580
Toelichtingsclausule NEN2580 op eventueel aan koper verstrekte informatie zoals tekeningen, afmetingen en (inhoud/oppervlakte);
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
Afwijkingen in tekeningen en gegevens zijn mogelijk. Verkoper en diens makelaar zijn niet aansprakelijk voor afwijkingen in de tekeningen en de overige opgegeven (inhoud/oppervlakte) maten.

artikel Ouderdomsclausule:
Het is koper bekend dat de onroerende zaak oorspronkelijk gebouwd is in 1906, hetgeen betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen. In afwijking van artikel 6.3. van deze koopakte en artikel 7:17 lid 1 en 2 BW komt het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en bijzonder gebruik en het eventueel anderszins niet-beantwoorden van de zaak aan de overeenkomst voor rekening en risico van koper.

Er zal een artikel in de koopovereenkomst worden opgenomen waarin koper verklaart dat hij bekend is met het feit dat De Woningstichting het project Torckdael te Wageningen ontwikkelt. Dit project bevindt zich aan de achterzijde van het verkochte. Koper verklaart dat hij geen beroep of bezwaar tegen het project zal in dienen en dat hij en geen verzoeken van planschade, bestuurscompensatie of enig andere (publiekrechtelijke) vergoeding in zal dienen.
Het volledige artikel is terug te vinden in de brochure van dit object.

Kenmerken

 • Status Verkocht
 • Vraagprijs € 205.000,- k.k.
 • Aanvaarding In overleg

Bouwvorm

 • Bouwvorm Bestaande bouw
 • Bouwjaar 1906
 • Ligging Aan water, in centrum, vrij uitzicht

Indeling

 • Woonoppervlakte 87m2
 • Inhoud 323m3
 • Aantal kamers 3
 • Aantal woonlagen 2
 • Perceeloppervlakte 100m2

Energie

 • Energieklasse F
 • Energie einddatum 09-09-2029
 • Warmwater Cv ketel
 • Verwarming Cv ketel
 • Combiketel Ja
 • Brandstof Gas
 • Eigendom Eigendom

Buitenruimte

 • Tuin Zijtuin

Parkeergelegenheid

 • Garage Geen garage

Brochure

close

Reageren op deze woning

Afspraak maken

  Spijk 11, Wageningen

  Geïnteresseerd geraakt?

  Wacht niet langer en plan direct een bezichtiging met ons in. U kunt ons tijdens kantooruren bereiken op 0317 - 422600 of stuur een e-mail naar info@barten- tiemessen.nl

  reageer op deze woning