Verkocht Wageningen

Havenstraat 29

€ 375.000,- k.k.

Omschrijving

Havenstraat 29, 6701 CK Wageningen; Uniek & fantastisch wonen aan de dijk en de uiterwaarden. Op 2 minuten lopen naar het gezellige stadscentrum én met de achtertuin grenzend aan de autoloze dijk met aansluitend de uiterwaarden is dit herenhuis (type tussenwoning) gelegen. Deze karakteristieke woning dateert uit 1883 en is...

lees verder

Kenmerken

 • Status Verkocht
 • Vraagprijs € 375.000,- k.k.
 • Bouwjaar 1883
 • Woonoppervlakte 100m²
 • Aantal kamers 4
Meer kenmerken

Omschrijving

Havenstraat 29, 6701 CK Wageningen;

Uniek & fantastisch wonen aan de dijk en de uiterwaarden.

Op 2 minuten lopen naar het gezellige stadscentrum én met de achtertuin grenzend aan de autoloze dijk met aansluitend de uiterwaarden is dit herenhuis (type tussenwoning) gelegen. Deze karakteristieke woning dateert uit 1883 en is een gemeentelijk monument.

Vanuit de zonnig, op het Zuiden, gelegen achtertuin is er direct toegang tot de autoloze dijk met het fantastische natuurgebied de uiterwaarden en de Wageningse haven.

De woning is ingemeten volgens de NEN2580 normering en heeft een
Netto woonoppervlakte: 100 m², kelderruimte: 35 m², bouwkundige inhoud: 471 m³
Perceeloppervlakte: 124 m²,
Bouwjaar: omstreeks 1883.

Indeling, begane grond: entree, hal met een vaste bergkast, woonkamer m et aan de voorzijde de zitkamer en aan de achterzijde de eetkamer. De eetkamer is voorzien van een wit keukenblok en heeft aansluitend een tweede hal met een toiletruimte. Aan de achterzijde bevindt zich het balkon met een klein trapje die toegang geeft tot de diepe achtertuin.
Via de achtertuin loop je zo de autoloze dijk op en het mooie wandelgebied van de uiterwaarden.

Eerste verdieping: overloop met de mooie authentieke traphek en met extra bergruimte, slaapkamer 1 (ca. 15 m² slaapkamer 2 (ca. 11,5 m²) met toegang tot de badkamer met een douche en vaste wastafel.

Tweede verdieping: via een vaste trap naar een grote open zolderkamer (ca. 25 m²). Deze ruimte is voorzien van de authentieke houten balken en biedt de mogelijkheid om er een sfeervolle kamer van te maken.

Kelder: kelderruimte (ca. 35 m²) op stahoogte.

Bijzonderheden
– Op 2 minuten loopafstand van het centrum
– De diepe achtertuin grenzend aan de dijk
– Het object is een gemeentelijk monument
– Woonkamer, eetkamer, 2 slaapkamers en één grote open zolder
– Parkeervoorziening voor de deur voor vergunninghouders

——————————————————————————————————-
BELANGRIJKE NADERE INFORMATIE:
Voor extra informatie & de ‘bijzondere clausules’ in de koopovereenkomst verwijzen wij u door naar de verkoopbrochure welke u kunt downloaden op funda of op onze eigen site. U kunt ook de verkoopbrochure bij ons opvragen.
——————————————————————————————————–

De woning maakt deel uit van het verkoopprogramma van de Woningstichting te Wageningen;
– De koopovereenkomst zal worden opgemaakt conform het model van de NVM (2018);
– In de koopovereenkomst wordt een zelfbewoningsartikel, een niet- bewonersclausule, een asbestclausule, grondverontreinigingsclausule, een toelichtingsclausule NEN2580 Meetinstructies en een ouderdomsclausule opgenomen;
– Maatvoeringen en getoonde plattegronden zijn indicatief;
– De eigendomsoverdracht zal plaatsvinden bij projectnotaris: Smit & Moormann notariaat te Wageningen;
– Geen lijst van zaken aanwezig;
– Aanvaarding: uiterlijk 10 weken na mondelinge overeenstemming.

artikel Zelfbewoningplicht:
Koper verklaart jegens verkoper t.w.; de Woningstichting te Wageningen, middels ondertekening van onderhavige koopovereenkomst het door verkoper t.w.; de Woningstichting te Wageningen, aan koper verkochte registergoed voor eigen bewoning en eigen gebruik aan te kopen en te gebruiken en voor eigen bewoning te blijven gebruiken / in eigen gebruik te houden zolang koper eigenaar is van het hierbij door verkoper t.w.; de Woningstichting te Wageningen, aan koper verkochte registergoed. Deze zelfbewoningsplicht geldt voor een maximale periode van 5 jaar na het ondertekenen van het koopcontract. Koper is bekend met het feit dat de zelfbewoningsplicht door verkoper t.w.; de Woningstichting te Wageningen aan koper wordt opgelegd om niet- en oneigenlijk gebruik van het hierbij verkochte registergoed tegen te gaan. Bewoning door eerstegraads bloed- of aanverwanten van de koper is materieel gelijkgesteld aan eigen bewoning. Onder een eerstegraads familielid wordt verstaan: zowel bloedverwantschap in de eerste graad namelijk de (adoptie)ouder(s) en (adoptie)kinderen, als aanverwantschap in de eerste graad, zoals de (adoptie)ouder(s) van de partner, de (adoptie)kind(eren) van de partner en de partner van de (adoptie)kinderen (schoonzoon of schoondochter).

artikel Feitelijk gebruik:
Koper is ermee bekend dat verkoper het verkochte nooit zelf feitelijk heeft gebruikt en dat verkoper derhalve koper niet kan informeren over eigenschappen respectievelijk gebreken aan het verkochte waarvan verkoper op de hoogte zou kunnen zijn geweest als hij het verkochte zelf feitelijk had gebruikt. In verband hiermee zijn partijen, in afwijking van artikel 6.3. van deze koopakte en artikel 7:17 lid 1 en 2 BW, overeengekomen dat dergelijke eigenschappen respectievelijk gebreken voor rekening en risico van koper komen en dat hier bij de vaststelling van de koopsom rekening mee is gehouden. Koper vrijwaart verkoper voor alle eventuele aanspraken van derden.’’

artikel Asbest:
6.4.3.1. In de onroerende zaak kunnen asbesthoudende stoffen/materialen aanwezig zijn
Indien deze worden verwijderd dienen door koper maatregelen en voorzieningen te worden getroffen die de wetgeving voorschrijft. Koper verklaart met deze wetgeving bekend te zijn en aanvaardt alle aansprakelijkheid en gevolgen die uit de aanwezigheid van asbest en/of de verwijdering van asbest uit de onroerende zaak kan voortvloeien. In afwijking van artikel 6.3. van deze koopakte en artikel 7:17 lid 1 en 2 BW komt het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en bijzonder gebruik en het eventueel anderszins niet-beantwoorden van de zaak aan de overeenkomst als gevolg van de aanwezigheid van enig asbest in welke samenstelling en/of op welke plaats dan ook voor rekening en risico van koper. Bij het vaststellen van de koopsom is hier rekening mee gehouden. (Zie voorts asbestinventarisatie-rapport, opgesteld door firma BME Groep, d.d. 03 augustus 2021, met registratienummer: 2021-001351.

artikel Toelichtingsclausule Meetinstructies:
De oppervlakte van de woning is opgemeten aan de hand van de (BBMI) Meetinstructie. Deze meetinstructie is een afgeleide van de NEN2580. De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruikersoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. De oppervlakte is een indicatie en de juistheid ervan wordt niet gegarandeerd. Koper is in de gelegenheid gesteld de woning en het perceel na te meten

artikel Ouderdomsclausule:
Het is koper bekend dat de onroerende zaak oorspronkelijk gebouwd is omstreeks 1883, hetgeen betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen. In afwijking van artikel 6.3. van deze koopakte en artikel 7:17 lid 1 en 2 BW komt het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en bijzonder gebruik en het eventueel anderszins niet-beantwoorden van de zaak aan de overeenkomst voor rekening en risico van koper.

artikel Grondverontreiniging aanwezig:
beknopt samengevat;
Aan koper is bekend dat de onroerende zaak verontreiniging bevat;
Er is een verkennend bodem- en asbestonderzoek uitgevoerd, locatie Havenstraat 29, 6701 CK Wageningen;
Er wordt geconcludeerd dat er sprake is van een geval van ernstige grondverontreiniging voor zink, maar dit niet tot milieu hygiënische risico’s leidt bij het normaal gebruik als wonen en tuin.

Het uitgebreide artikel is terug te vinden in de verkoopbrochure “voorbeeld koopovereenkomst artikel 6.4.1.

Kenmerken

 • Status Verkocht
 • Vraagprijs € 375.000,- k.k.
 • Aanvaarding In overleg

Bouwvorm

 • Bouwvorm Bestaande bouw
 • Bouwjaar 1883
 • Ligging Aan rustige weg, in centrum, vrij uitzicht, landelijk gelegen

Indeling

 • Woonoppervlakte 100m2
 • Inhoud 471m3
 • Aantal kamers 4
 • Aantal woonlagen 4
 • Perceeloppervlakte 124m2

Energie

 • Warmwater Cv ketel
 • Verwarming Cv ketel
 • Bouwjaar C.V.-Ketel 2013
 • Combiketel Ja
 • Brandstof Gas
 • Eigendom Eigendom

Buitenruimte

 • Tuin Achtertuin
 • Hoofdtuin Achtertuin
 • Oppervlakte hoofdtuin 76m2 (18.0m bij 4.2m)
 • Ligging hoofdtuin Zuid
 • Kwaliteit tuin Normaal

Parkeergelegenheid

 • Garage Geen garage

Brochure

close

Reageren op deze woning

Afspraak maken

  Havenstraat 29, Wageningen

  Geïnteresseerd geraakt?

  Wacht niet langer en plan direct een bezichtiging met ons in. U kunt ons tijdens kantooruren bereiken op 0317 - 422600 of stuur een e-mail naar info@barten- tiemessen.nl

  reageer op deze woning