Verkocht Wageningen

5 Mei plein 10

€ 495.000,- k.k.

Omschrijving

5 Mei plein 10, 6701 DG Wageningen; Deze prachtig gelegen riante karakteristieke tussenwoning gebouwd in 1850, beschikt over 2 bergingen, een diepe achtertuin op het zuidwesten en is gelegen aan de rand van het gezellige stadscentrum van Wageningen. Door de centrale ligging tegenover Hotel de Wereld, vindt u veel faciliteiten...

lees verder

Kenmerken

 • Status Verkocht
 • Vraagprijs € 495.000,- k.k.
 • Bouwjaar 1850
 • Woonoppervlakte 209m²
 • Aantal kamers 9
Meer kenmerken

Omschrijving

5 Mei plein 10, 6701 DG Wageningen;

Deze prachtig gelegen riante karakteristieke tussenwoning gebouwd in 1850, beschikt over 2 bergingen, een diepe achtertuin op het zuidwesten en is gelegen aan de rand van het gezellige stadscentrum van Wageningen.
Door de centrale ligging tegenover Hotel de Wereld, vindt u veel faciliteiten binnen handbereik zoals winkels, scholen, openbaar vervoer en theater Junushoff.

De woning heeft enige aandacht nodig met betrekking tot de afwerking. Daarbij kunt u de woning geheel aanpassen aan uw eigen wensen.

Bouwjaar: 1850, Woonoppervlak: 209 m², Inhoud 886 m³, Perceeloppervlakte 185 m².

Indeling
Begane grond:
Entree/hal, royale woonkamer en-suite met karakteristiek balkenplafond en aansluiting voor een gashaard in de voorkamer. De achterkamer is voorzien van een schouw en openslaande deuren naar de serre waar momenteel een badkamer is gesitueerd met ligbad en douchegelegenheid. Van hieruit heeft u middels openslaande deuren toegang tot de achtertuin die is gelegen op het zuidwesten.
Dichte keuken met eenvoudig keukenblok en deur naar de tuin. Verder is er op de begane grond een werkkamer aanwezig.

1e Verdieping:
Overloop met toegang tot het toilet en de keuken. Deze is voorzien van een eenvoudig keukenblok, toegang tot de stookruimte met opstelling voor de C.V. gas combi-ketel en toegang tot het dakterras en de slaapkamer aan de achterzijde. De zeer riante slaapkamer (voorheen 2 kamers) aan de voorzijde beschikt over grote raampartijen tot aan het plafond en een sfeervolle schouw.

2e Verdieping:
Overloop met toegang tot de 4 slaapkamers en de badkamer welke is voorzien van een toilet, douchehoek en wastafel.

Kelder:
De woning beschikt tevens over een ruime kelder op stahoogte. Deze is opgedeeld in 2 delen waarvan 1 deel beschikt over een grote koekoek.

Bijzonderheden:
– Riante en karakteristieke tussenwoning gelegen in het stadscentrum van Wageningen;
– Royale woonkamer en-suite met authentieke details;
– Voorzien van maar liefst 6 (voorheen 7) ruime slaapkamers;
– De woning beschikt over 2 keukens;
– De 1e en 2e verdieping zijn voorzien van een nette laminaatvloer;
– De woning behoeft enige aandacht met betrekking tot de afwerking en kan geheel naar eigen smaak worden aangepast.

De woning maakt deel uit van het verkoopprogramma van de Woningstichting te Wageningen;
– De koopovereenkomst zal worden opgemaakt conform het model van de NVM (2018);
– In de koopovereenkomst wordt een zelfbewoningsartikel, een niet- bewonersclausule, een asbestclausule, een toelichtingsclausule NEN2580, en een ouderdomsclausule opgenomen;
– Maatvoeringen en getoonde plattegronden zijn indicatief;
– De eigendomsoverdracht zal plaatsvinden bij projectnotaris: Smit & Moormann notariaat te Wageningen;
– Aanvaarding: uiterlijk 10 weken na mondelinge overeenstemming;

Er is in opdracht van de verkoper een bodemonderzoek uitgevoerd.
Uit de resultaten blijkt dat er bij 1 boring (nr 102) in de bovengrond sterk verhoogde concentraties lood en zink aanwezig zijn. In het grondwater zijn geen noemenswaardig verhoogde concentraties aangetoond.
Asbest is niet aangetoond.
Wij concluderen dat er minder dan 25 m³ grond sterk is verontreinigd. De contour hebben wij aangegeven op tekening. Op grond hiervan is er geen sprake van een geval van ernstige bodemverontreiniging voor deze locatie.
Er is geen sprake van humaan risico en er is geen noodzaak tot saneren. Wel dient ingeval van herinrichting – of grondverzet – op dit terreindeel een beknopt plan van aanpak te worden opgesteld en te worden gemeld aan de gemeente. Dit is een eenvoudige procedure.
Voor de goede orde, eventuele herinrichting is dus wel mogelijk, alleen dient dat te voren gemeld te worden en dient grondverzet onder sanerende omstandigheden te worden uitgevoerd.
Het rapport van dit onderzoek is op te vragen via ons kantoor.

*artikel Zelfbewoningplicht
Koper verklaart jegens verkoper t.w.; de Woningstichting te Wageningen, middels ondertekening van onderhavige koopovereenkomst het door verkoper t.w.; de Woningstichting te Wageningen, aan koper verkochte registergoed voor eigen bewoning en eigen gebruik aan te kopen en te gebruiken en voor eigen bewoning te blijven gebruiken / in eigen gebruik te houden zolang koper eigenaar is van het hierbij door verkoper t.w.; de Woningstichting te Wageningen, aan koper verkochte registergoed. Koper is bekend met het feit dat de zelfbewoningplicht door verkoper t.w.; de Woningstichting te Wageningen aan koper wordt opgelegd om niet- en oneigenlijk gebruik van het hierbij verkochte registergoed tegen te gaan. Bewoning door eerstegraads bloed- of aanverwanten van de koper is materieel gelijkgesteld aan eigen bewoning. Onder een eerstegraads familielid wordt verstaan: zowel bloedverwantschap in de eerste graad namelijk de (adoptie)ouder(s) en (adoptie)kinderen, als aanverwantschap in de eerste graad, zoals de (adoptie)ouder(s) van de partner, de (adoptie)kind(eren) van de partner en de partner van de (adoptie)kinderen (schoonzoon of schoondochter).

artikel Niet zelf-bewoningsclausule
Koper is ermee bekend dat verkoper het verkochte nooit zelf feitelijk heeft gebruikt en dat verkoper derhalve koper niet kan informeren over eigenschappen respectievelijk gebreken aan het ver kochte waarvan verkoper op de hoogte zou kunnen zijn geweest als hij het verkochte zelf feitelijk had gebruikt. In verband hiermee zijn partijen, in afwijking van artikel 6.3. van deze koopakte en artikel 7:17 lid 1 en 2 BW, overeengekomen dat dergelijke eigenschappen respectievelijk gebreken voor rekening en risico van koper komen en dat hier bij de vaststelling van de koopsom rekening mee is gehouden. Koper vrijwaart verkoper voor alle eventuele aanspraken van derden.’’

artikel Asbest
6.4.3.1. in de onroerende zaak kunnen asbesthoudende stoffen aanwezig zijn. Bij eventuele verwijdering van asbesthoudende materialen dienen op grond van milieuwetgeving speciale maatregelen te worden genomen. Koper verklaart hiermee bekend te zijn en vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de aanwezigheid van enig asbest in de onroerende zaak kan voortvloeien. Er is een asbestinventarisatierapport aanwezig.

artikel Toelichtingsclausule NEN 2580
Toelichtingsclausule NEN2580 op eventueel aan koper verstrekte informatie zoals tekeningen, afmetingen en (inhoud/oppervlakte);
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
Afwijkingen in tekeningen en gegevens zijn mogelijk. Verkoper en diens makelaar zijn niet aansprakelijk voor afwijkingen in de tekeningen en de overige opgegeven (inhoud/oppervlakte) maten.

artikel Ouderdomsclausule:
Het is koper bekend dat de onroerende zaak oorspronkelijk gebouwd is in 1883, hetgeen betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen. In afwijking van artikel 6.3. van deze koopakte en artikel 7:17 lid 1 en 2 BW komt het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en bijzonder gebruik en het eventueel anderszins niet-beantwoorden van de zaak aan de overeenkomst voor rekening en risico van koper.

Er zal een artikel in de koopovereenkomst worden opgenomen waarin koper verklaart dat hij bekend is met het feit dat De Woningstichting het project Torckdael te Wageningen ontwikkelt. Dit project bevindt zich aan de achterzijde van het verkochte. Koper verklaart dat hij geen beroep of bezwaar tegen het project zal in dienen en dat hij en geen verzoeken van planschade, bestuurscompensatie of enig andere (publiekrechtelijke) vergoeding in zal dienen.
Het volledige artikel is terug te vinden in de brochure van dit object.

Kenmerken

 • Status Verkocht
 • Vraagprijs € 495.000,- k.k.
 • Aanvaarding In overleg

Bouwvorm

 • Bouwvorm Bestaande bouw
 • Bouwjaar 1850
 • Ligging In centrum

Indeling

 • Woonoppervlakte 209m2
 • Inhoud 886m3
 • Aantal kamers 9
 • Aantal woonlagen 4
 • Perceeloppervlakte 185m2

Energie

 • Isolatie Dakisolatie, gedeeltelijk dubbel glas
 • Warmwater Cv ketel
 • Verwarming Cv ketel
 • Combiketel Nee
 • Eigendom Eigendom

Buitenruimte

 • Tuin Achtertuin
 • Hoofdtuin Achtertuin
 • Oppervlakte hoofdtuin 77m2 (14.0m bij 5.5m)
 • Ligging hoofdtuin Zuidwest
 • Kwaliteit tuin Normaal

Parkeergelegenheid

 • Garage Geen garage

Brochure

close

Reageren op deze woning

Afspraak maken

5 Mei plein 10, Wageningen

Geïnteresseerd geraakt?

Wacht niet langer en plan direct een bezichtiging met ons in. U kunt ons tijdens kantooruren bereiken op 0317 - 422600 of stuur een e-mail naar info@barten- tiemessen.nl

reageer op deze woning